logo

Festival

Prijs deelname 5-minutenfestival/concours: 25 euro (excl. slotconcert)
Prijs toegangskaart: GRATIS
Prijs slotconcert: 20 euro

Op 21 & 22 december kan iedere amateurpianist in Nederland weer voor vijf minuten in de huid kruipen van een echte concertpianist. Van beginner tot gevorderde, van jong tot oud, van klassieke of jazz muziekliefhebbers tot de makers van eigen liedjes, alle amateurs zijn welkom. Maar je kunt natuurlijk ook alleen komen luisteren en genieten van alle optredens of misschien wel meedoen aan één van de vele gratis workshops. 

Op de mooiste podia van het Conservatorium van Amsterdam staan weer prachtige vleugels voor je klaar. Je hoeft alleen maar jouw favoriete muziekstuk te spelen. Wij zorgen voor een gevulde zaal met publiek, een professionele jury en de apparatuur om jouw optreden vast te leggen. Je kunt kiezen mee te doen aan het vijf-minutenfestival of aan het concours. Tot 1 december kunnen amateurs zich inschrijven. Wacht niet te lang, want als het vol is dan sluit de inschrijving eerder.

Vijf-minutenfestival

Optreden tijdens het vijf-minutenfestival is voor alle amateurs mogelijk en kan zowel op zaterdag 21 als op zondag 22 december. Bij de inschrijving vragen we jouw 5-minutenrepertoire door te geven. Je kunt dit tot 1 december aanpassen via info@pianofest.nl. De meeste plekken zijn bedoeld voor solo-optredens, maar er zijn dit jaar ook een paar plekken gereserveerd om samen te spelen. Je moet alleen wel je eigen musici en instrumenten meebrengen en er is geen versterking aanwezig. In de te selecteren tijd vind je de opties voor samenspelen (Bring Your Own). Per blok van een half uur hebben we één plek gereserveerd hiervoor. De juryleden die je tips geven n.a.v. je optreden kun je hier vinden.

Concours

Bij inschrijving voor het concours geef je het repertoire door van de voorronde (maximaal 5 minuten) én het repertoire van de (halve) finale (tussen de 5 en 10 minuten). Je speelt dus het hele repertoire van minimaal 10 en maximaal 15 minuten in de (halve) finale. Je kunt dit nog aanpassen tot 1 december via info@pianofest.nl. De voorronde van het concours vindt plaats op zaterdag 21 december, de halve finale en de finale van het concours vinden plaats op zondag 22 december. Bij de inschrijving kun je zelf jouw favoriete tijd selecteren.

De vakjury van het concours wordt voorgezeten door Yoram Ish-Hurwitz en bestaat verder uit Daria van den Bercken, Tilmar Junius en Julien Libeer. In de halve finale sluit ook David Kuyken aan als jurylid. Er zijn dit jaar mooie prijzen te winnen en er wordt ook een extra prijs uitgereikt voor beste eigen compositie!

1e PRIJS PianoFest concours: een masterclass door Thomas Beijer (tijdens PianoFest 2020) en kaarten voor drie concerten uit de serie Meesterpianisten in het Concertgebouw, aangeboden door de serie Meesterpianisten (2 kaarten per concert). Daarnaast krijgt de winnaar een hele bijzondere kans om op te treden in het hoofdprogramma van Klassiek op het Amstelveld op zaterdag 12 september 2020 in Amsterdam.

2e PRIJS PianoFest Concours: kaarten voor twee concerten uit de serie Meesterpianisten in het Concertgebouw, aangeboden door de serie Meesterpianisten (2 kaarten per concert).

3e PRIJS PianoFest Concours: 2 kaarten voor één concert uit de serie Meesterpianisten in het Concertgebouw, aangeboden door de serie Meesterpianisten (2 kaarten per concert).

PRIJS voor beste compositie: kaarten voor drie concerten uit de serie Meesterpianisten in het Concertgebouw, aangeboden door de serie Meesterpianisten (2 kaarten per concert).

Alle halve finalisten winnen een bladmuziekbon ter waarde van €20 aangeboden door Broekmans & Van Poppel.

Uit de halve finalisten wordt een deelnemer geselecteerd voor een educatieve aanmoedigingsprijs mogelijk gemaakt door de European Piano Teachers Association (EPTA).

LET OP! Lees hier of je mee mag doen aan het PianoFest Concours 2019. 

Workshops

Naast de 180 optredens van amateurs, biedt PianoFest ook een uitgebreid programma met interactieve workshops, waar iedereen gratis aan kan meedoen. De workshops worden begeleid door beroepspianisten en richten zich op allerlei niveaus en muziekstijlen. Bekijk alle workshops in het programma. LET OP! Voor sommige workshops is inschrijving vereist. Dit kun je doen via de kaartverkoop bij zowel de deelnamekaarten als de gratis toegangskaarten. Doe dit alleen als je serieus van plan bent met de betreffende workshop mee te doen.  

Slotconcert

Het slotconcert vindt plaats op zondag 22 december vanaf 15.30 uur. In het slotconcert spelen de drie finalisten en winnaar van de beste compositie van het PianoFest Concours. Ook dit jaar heeft PianoFest een meesterpianist uitgenodigd voor een verrassingsrecital. Dit jaar is dat Thomas Beijer! Wat hij gaat spelen is dus nog een verrassing. 

Routebeschrijving en hotelovernachting

Het festival vindt plaats in het gebouw van het Conservatorium van Amsterdam aan de Oosterdokskade 151. Klik hier voor een routebeschrijving.

Woon je ver van Amsterdam en wil je wel beide festivaldagen bezoeken? Wij hebben een speciale deal voor je geregeld met het IBIS Amsterdam Centre Stopera hotel. Dat is een mooi hotel midden in het centrum van Amsterdam en dichtbij de festivallocatie. Wil je hier gebruik van maken? Vul dan hier het boekingsformulier in en profiteer van de speciale PianoFest prijs: € 99,- op vrijdag en € 139,- op zaterdag, excl. ontbijt.

Aanmelden nieuwsbrief
Blijf op de hoogte van de nieuwsberichten over het festival. Laat hier je emailadres achter:
logo
Designed and developed by Ilya. Pianofest © 2020