HomeEventsFestivalOver onsContactENG
logo

Festival

PianoFest 2020 kon een grote editie helaas niet doorgaan wegens corona. Er waren teveel onzekerheden over het verloop van corona en de coronamaatregelen. Inmiddels hebben we twee aangepaste mini-edities achter de rug: PianoFest aan ´t IJ in 2020 en PianoFest in de Bijlmer in 2021. Voorlopig gaat we nog even door met deze aangepaste edities en trekken we door de stad langs groot- en kleinschalige theaters. In 2022 kun je weer een grote editie verwachten in het Conservatorium van Amsterdam.

Over PianoFest
PianoFest is hét pianofestival voor de amateur. Tijdens het festival kan iedere amateurpianist in Nederland voor vijf minuten in de huid kruipen van een echte concertpianist. Van beginner tot gevorderde, van jong tot oud, van klassieke of jazz muziekliefhebbers tot de makers van eigen liedjes, alle amateurs zijn welkom. Maar je kunt natuurlijk ook alleen komen luisteren en genieten van alle optredens of misschien wel meedoen aan één van de vele workshops. 

Op de mooiste podia van het Conservatorium van Amsterdam staan gedurende het festival prachtige vleugels voor je klaar. Je hoeft alleen maar jouw favoriete muziekstuk te spelen. Wij zorgen voor een gevulde zaal met publiek, een professionele jury en de apparatuur om jouw optreden vast te leggen.

Naast de optredens van amateurs, biedt PianoFest ook een uitgebreid programma met interactieve workshops. De workshops worden begeleid door beroepspianisten en richten zich op allerlei niveaus en muziekstijlen.

Events

PianoFest organiseert door het jaar heen verschillende activiteiten, zoals workshops en masterclasses.

Aanmelden nieuwsbrief
Blijf op de hoogte van de nieuwsberichten over het festival. Laat hier je emailadres achter:
logo
Designed and developed by Ilya. Pianofest © 2024