HomeEventsFestivalOver onsContactENG
logo

PianoFest in de Piano Biënnale

De deelnemerstickets zijn uitverkocht. Bezoekers mogen gratis naar binnen (geen ticket nodig).

PianoFest in de Piano Biënnale

zaterdag 22 april in Nijmegen

PianoFest en de Piano Biënnale hebben de handen ineengeslagen! Op zaterdag 22 april kruipen er 30 amateurpianisten in de huid van een concertpianist tijdens "PianoFest in de Piano Biënnale". Dit event is in Concertgebouw de Vereeniging in Nijmegen. De deelnemersplekken waren binnen no-time uitverkocht. Maar je kunt komen kijken! Bezoekers hoeven niet te reserveren en kunnen gratis naar binnen.

Tijdens deze mini-editie van PianoFest luister je naar 5-minuten optredens, naar mini-masterclasses en kun je een presentatie van Piano's Maene bijwonen. Bezoekers én deelnemers mogen de hele dag spelen op piano's die in de foyer staan.

Bezoekerskaarten (gratis)

Luisteren naar amateurpianisten, is dat nou leuk? Na jaren ervaring kunnen we volmondig zeggen: Ja dat is leuk! Het is geweldig om in een korte tijd een mix aan muziekstijlen en talenten langs te zien komen. En het is ook erg leerzaam en boeiend om naar de masterclasses te luisteren.

En het mooie is: een bezoekerskaart is helemaal gratis en daarmee heb je de hele dag toegang. De dag is verdeeld in drie blokken, je ziet per blok 7 optredens en 3 mini-masterclasses.

Programma

Blok 1 - Grote Zaal
10.00 - 11.40 uur: optredens & masterclasses

Blok 2 - Grote Zaal
12.00 - 13.40 uur: optredens & masterclasses

13:00 uur: presentatie Historische piano’s - Foyer

Blok 3 - Grote Zaal
14.00 - 15.40: optredens & masterclasses

16:00 uur: presentatie Historische piano’s - Foyer

De optredens en masterclasses zijn verdeeld over drie blokken. In elk blok zie je zeven optredens van 5 minuten en drie mini-masterclasses gegeven door David Kuyken. Je kunt per blok naar binnen. Kom luisteren naar één blok, of twee, of blijf de hele dag!

Locatie

Concertegebouw de Vereeniging
Keizer Karelplein 2D
511 NC Nijmegen

Over David Kuyken

David Kuyken is hoofdvakdocent piano aan het Conservatorium van Amsterdam (CvA) en het Koninklijk Conservatorium Den Haag, studieleider toetsinstrumenten (CvA) en studieleider Sweelinck Academie, de nationale opleiding voor jong toptalent.

Deelnemers

Amateurpianisten kunnen weer voor 5 minuten in de huid kruipen van een concertpianist. Tijdens deze editie van PianoFest speel je op een Steinway concertvleugel in de grote zaal van de Concertgebouw de Vereeniging. Je kunt spelen wat je wil: jazz, klassiek, pop, lichte muziek, minimal, eigen werk. Ook alle spelniveaus zijn welkom. Of je nu al 30 jaar les hebt, of je hebt jezelf leren spelen via YouTube: meld je aan! Wij willen van je horen. PianoFest is voor iedereen. Ook publiek is van harte welkom.

Deelnemers kunnen kiezen voor een optreden of voor een mini-masterclass:

  • OPTREDEN ( € 25 ) Het optreden duurt - zoals gebruikelijk bij PianoFest - 5 minuten. Je kiest een stuk uit of een deel van een stuk dat maximaal 5 minuten duurt.
  • MINI-MASTERCLASS ( €55 ) Bij de masterclass speel je ook een stuk van maximaal 5 minuten. Na je optreden krijg je 15 minuten feedback en tips van David Kuyken. David Kuyken is hoofdvakdocent piano aan het Conservatorium van Amsterdam (CvA) en het Koninklijk Conservatorium Den Haag, studieleider toetsinstrumenten (CvA) en studieleider Sweelinck Academie, de nationale opleiding voor jong toptalent.

Hoe werkt het (deelnemers)?


Kies een tijdsblok
Bij de aanmelding kies je voor een tijdsblok van anderhalf uur. Nadat alle aanmeldingen binnen zijn, maken wij een schema van de deelnemers en mailen jou je exacte speeltijd.

Vermeld je repertoire
In het aanmeldformulier geef je aan welk stuk je wil spelen. Weet je het nog niet precies, geen probleem. Je hebt nog tot 31 maart om je repertoire via mail te wijzigen. Wij checken de duur van je repertoire. Mocht het stuk langer zijn dan 5 minuten, dan krijg je bericht van ons om het aan te passen.

De dag zelf
Op de dag zelf kun je van te voren even inspelen. Vlak voor jouw tijdstip word je naar het podium gebracht door een van onze vrijwilligers. Je speelt je repertoire op een prachtige Steinway concertvleugel, neemt een daverend applaus in ontvangst. Daarna kun je lekker in de zaal gaan zitten om naar de andere deelnemers te luisteren.

Grote zaal van de Vereeniging in Nijmegen

Over de Piano Biënnale

19-23 april 2023 in Arnhem en Nijmegen

Piano Biënnale is een initiatief van pianiste Daria van den Bercken. Het festival biedt een platform voor musici die buiten gebaande paden willen treden om een nieuw en groter publiek te bereiken voor pianomuziek. Een verfrissend festival waar de piano centraal staat, omringd door andere genres en kunstvormen. De muziek is het vertrekpunt, de diverse kunstdisciplines zorgen voor prikkelende presentaties. Voor de liefhebber én de nieuwkomer in de concertzaal. Voorkennis is niet nodig. Enkel nieuwsgierigheid.

https://pianobiennale.com

Spread the word

Heb je nog een buurman, nicht of baas die ook piano speelt? Verwijs haar / hem naar onze social media en website. Help ons mee om alle amateurpianisten van Nederland te bereiken!

Vorige events

PianoFest in de Bijlmer

Bijlmer Parktheater - 23 juni 2021

PianoFest is de Bijlmer ingedoken! Samen met het Bijlmer Parktheater in Amsterdam boden we 24 amateurpianisten de unieke kans om op te treden in de grote zaal op een prachtige concertvleugel. En er was meer: Elvis Ediagbonya gaf die dag een improvisatieworkshop.

Workshop "Speel vanuit je hart" door Elvis Ediagbonya
Elvis Ediagbonya (zanger, pianist en dirigent) nam de deelnemers mee in de wereld van improvisatie en liet zien hoe de muzikale fantasie van deelnemers werkelijkheid kon worden.

Mini-masterclass door David Kuijken en Maartje Meijer
Je speelt op een geweldige concertvleugel, krijgt feedback van een van deze topdocenten en een mooie videoregistratie van jouw optreden.

Over PianoFest in de Bijlmer

De amateurpianisten kunnen optreden in de grote zaal van het Bijlmerparktheater in Amsterdam op een prachtige Bösendorfer 290 Imperial, die ter beschikking is gesteld door Bol Piano´ s & Vleugels. Van beginner tot gevorderde, van jong tot oud, van klassieke of jazzmuziekliefhebbers tot de makers van eigen liedjes, alle amateurs zijn welkom. Je mag ook jezelf begeleiden of samenspelen met een maatje, alleen wel als je in ´één huishouden woont.

Je mag 20 minuten schitteren op het hoofdpodium: Je treedt 5 minuten op, dan krijg je een mini-masterclass van 10 minuten. Daarna speel je je repertoire nog eens. Van je laatste optreden wordt een videoregistratie gemaakt. Deze krijgt je na afloop toegestuurd samen met de audio van de masterclass.

De masterclasses worden gegeven door twee topdocenten David Kuyken (klassiek repertoire) en Maartje Meijer (eigen composities/jazz/pop/singer songwriter) van het Conservatorium van Amsterdam.

David Kuyken is hoofdvakdocent piano aan het Conservatorium van Amsterdam (CvA) en het Koninklijk Conservatorium Den Haag, studieleider toetsinstrumenten (CvA) en studieleider Sweelinck Academie, de nationale opleiding voor jong toptalent. Maartje Meijer is pianist, zangeres en componist en coördinator van het Junior Jazz College van het CvA.

PianoFest aan 't IJ

Muziekgebouw aan 't IJ - 4 & 10 juli 2020

In de anderhalvemetermaatschappij kunnen we nog even geen grote publieke events organiseren, dus richtten wij ons in 2020 op de optredens van amateurpianisten. Samen met het Muziekgebouw aan 't IJ boden we amateurpianisten de unieke kans om in juli 2020 op te treden op deze toplocatie. 


PianoFest aan 't IJ: een serie mini-masterclasses
54 amateurpianisten speelden hun 5-minutenrepertoire op een prachtige vleugel in de Grote Zaal. Direct na het optreden kregen ze op het podium mondelinge feedback van pianist David Kuyken, hoofdvakdocent piano aan het Conservatorium van Amsterdam en studieleider van de Sweelinck Academie. Er zijn er mooie videoregistraties gemaakt van de optredens door Peter Dobbinga van Klankenvanger.

Publiek
We konden bij deze editie helaas geen publiek ontvangen vanwege de coronamaatregelen.

Aanmelden nieuwsbrief
Blijf op de hoogte van de nieuwsberichten over het festival. Laat hier je emailadres achter:
logo
Designed and developed by Ilya. Pianofest © 2024