logo

Events

PianoFest aan 't IJ

PianoFest aan 't IJ is uitverkocht.

In de anderhalvemetermaatschappij kunnen we nog even geen grote publieke events organiseren, dus richten wij ons in 2020 op de optredens van amateurpianisten. Samen met het Muziekgebouw aan 't IJ boden we amateurpianisten de unieke kans om in juli 2020 op te treden op deze toplocatie. 

Op 4 en 10 juli 2020 traden 54 amateurpianisten op in de Grote Zaal van Muziekgebouw aan ´t IJ in Amsterdam. Van beginner tot gevorderde, van jong tot oud, van klassieke of jazzmuziekliefhebbers tot de makers van eigen liedjes, alle amateurs zijn welkom.


PianoFest aan 't IJ: een serie mini-masterclasses
54 amateurpianisten speelden hun 5-minutenrepertoire op een prachtige vleugel in de Grote Zaal. Direct na het optreden kregen ze op het podium mondelinge feedback van pianist David Kuyken, hoofdvakdocent piano aan het Conservatorium van Amsterdam en studieleider van de Sweelinck Academie. Er zijn er mooie videoregistraties gemaakt van de optredens door Peter Dobbinga van Klankenvanger.

Data
PianoFest aan 't IJ was op zaterdag 4 en vrijdag 10 juli, van ongeveer 9.30 tot 17.30 uur.

Tickets
De ticketprijs om mee te doen bedroeg 50 euro. Daarvoor kreeg je het volgende:

- de unieke kans om op te treden in één van de mooiste en grootste concertzalen van Amsterdam

- direct na het optreden feedback van één van de beste pianodocenten van Nederland: David Kuyken

- een mooie video-opname van het optreden, incl. de feedback in audio.

- gratis entree voor 4 fans.

Publiek
Er kon bij deze editie helaas geen publiek ontvangen worden. We hopen volgende events weer onze deuren te kunnen openen voor bezoekers.

Over David Kuyken
Hoofdvakdocent piano aan de Conservatoria te Amsterdam en Den Haag en artistiek adviseur van Stichting PianoFest. David Kuyken is een veelgevraagd jurylid en geeft regelmatig masterclasses in binnen- en buitenland. David Kuyken is een zeer veelzijdig pianist en heeft met verschillende orkesten gespeeld onder dirigenten als Comissiona, Montgomery, Haenchen, Lazarjev, Ros Marbá, Vedernikov, Vonk, Östmann, Brüggen en Spanjaard. Naast recitals gaf David Kuyken ook talloze kamermuziekconcerten samen met violisten Janine Jansen, Candida Thompson en Ilya Grubert.

Aanmelden nieuwsbrief
Blijf op de hoogte van de nieuwsberichten over het festival. Laat hier je emailadres achter:
logo
Designed and developed by Ilya. Pianofest © 2020