HomeEventsFestivalOver onsContactENG
logo

Events

PianoFest in West - geannuleerd

Met pijn in ons hart hebben we besloten om PianoFest in West niet door te laten gaan. Lees meer

In samenwerking met het nieuwe DeLaMar West theater biedt PianoFest op zaterdag 20 november 24 amateurpianisten weer de unieke kans om op te treden in de grote zaal op een prachtige Steinway concertvleugel, dit jaar zijn wij verheugd te melden dat deze geleverd wordt door onze nieuwe partner Piano´s Maene. In een volgende editie van de nieuwsbrief vertellen we je meer over de vleugel.

En er is meer: piano virtuoos Rembrandt Frerichs geeft die dag een hele bijzondere workshop ´East meets West´. Laat je door de beste piano professionals uitdagen om nieuwe klanken uit de vleugel te toveren.

Van beginner tot gevorderde, van jong tot oud, van klassieke of jazzmuziekliefhebbers tot de makers van eigen liedjes, alle amateurs zijn welkom! Kijk voor de zekerheid nog even naar ons reglement om er zeker van te zijn dat je mee kan doen.

In december 2022 komt er waarschijnlijk weer een grote editie van PianoFest in het Conservatorium van Amsterdam. Dat is nog ver weg, dus pak je kans, perfectioneer je 5-minutenrepertoire en schrijf je in voor PianoFest in West.

Wat krijg je allemaal?

Wij zorgen voor een professionele context. Je krijgt de kans om je handen warm te spelen van tevoren, je kunt spelen op een prachtige Steinway vleugel, de beste docenten geven je feedback en we registeren jouw optreden, zodat je deze kunt delen met je fans na afloop.

Optreden en mini-masterclass

Tijdens PianoFest in West kun je voor max. 5 minuten optreden én krijg je een mini-masterclass van een topdocent. De ochtend is gereserveerd voor jazz, pop, impro of een eigen compositie en de feedback wordt gegeven door Maartje Meijer. In de middag kun je terecht met je klassieke repertoire en krijg je feedback van David Kuyken.

Maartje Meijer is pianist, zangeres en componist en coördinator van het Junior Jazz College van het Conservatorium van Amsterdam.
David Kuyken is hoofdvakdocent piano aan het Conservatorium van Amsterdam (CvA) en het Koninklijk Conservatorium Den Haag, studieleider toetsinstrumenten (CvA) en studieleider Sweelinck Academie, de Nationale opleiding voor jong toptalent.

Workshop East meets West door Rembrandt Frerichs

Muziek op het snijvlak van jazz, folk en klassiek en where East meets West!

PianoFest is bijzonder trots dat ze deze editie mag rekenen op de medewerking van niemand minder dan pianist Rembrandt Frerichs. Rembrandt is een begrip in de jazzwereld en treedt veelvuldig op in zowel binnen- als buitenland. Een greep uit zijn samenwerkingen laat zien met welk kaliber wij hier te maken hebben: Norma Winston, Paolo Fresu, Chick Corea en meer recent de Iraanse grootheid Kayhan Kalhor.

Tijdens deze workshop zal hij gebruik maken van de haast onuitputtelijke bron van muzikale schatten uit het Midden-Oosten. Een voor velen vaak onbekende wereld, maar met Rembrandt als ijzersterke pleitbezorger.

Maak kennis met verborgen tonaliteiten, ritmes en onverwachte kleurenpracht. De middag zal worden gecombineerd met o.a. een prachtige Anton Walter fortepiano verzorgd door Piano's Maene, een instrument dat door zijn karakter en stemming uitermate veelzijdig is en uitstekend mengt met vele soorten stijlen en instrumenten.

Voor wie?
De workshop is toegankelijk voor alle pianisten die uitgedaagd willen worden en zoeken naar nieuwe indrukken. Spelen op gehoor is een pré maar geen absolute vereiste. Durven improviseren is mooi meegenomen maar werk je liever aan de hand van een werk dat je goed kent mag dit ook.

Tijdstip: 14.30-16.00 uur

Minimumleeftijd deelnemer: 15 jaar

Wil je alvast een idee krijgen van de oriëntaalse muziek? Bekijk dan hier een video van Rembrandt Frerichs.

Opening kaartverkoop

Op 4 oktober om 10.00 uur opent PianoFest de kaartverkoop via www.pianofest.nl.

DEELNAME MINI-MASTERCLASS: 60 EURO */**

Inclusief: Maximaal 5 minuten optreden op een concertvleugel, feedback tijdens de masterclass, max. 5 minuten optreden voor de opname van een prachtige video als aandenken.

DEELNAME WORKSHOP: 25 EURO **

Met een klein groepje amateurs krijg je de basis te leren van de oriëntaalse muziek door masterpianist Rembrand Frerichs.
De workshop start om 14.30 uur en zal eindigen om 16.00 uur.

BEZOEKERSKAART: 10 EURO **

De dag is verdeeld in vier blokken. Je koopt een kaart voor één blok en krijgt daarvoor 5 tot 7 optredens van amateurs, inclusief het bijwonen van de masterclasses. Zonder mee te doen is het ook bijzonder leerzaam om te luisteren naar een masterclass.

Je kunt kiezen tussen:

Blok 1 (jazz, pop, impro, eigen composities) 09.00 – 11.00

Blok 2 (jazz, pop, impro, eigen composities) 11.20 – 13.20

Blok 3 (klassiek) 13.50 – 15.50

Blok 4 (klassiek) 16.10 – 18.10

Na afloop kun je nog een drankje drinken in het café van het DeLaMar West theater.

* Als je al 2x hebt meegedaan aan een mini-masterclass bij PianoFest dan willen we je graag uitnodigen nu eens de workshop uit te proberen. We willen graag zoveel mogelijk amateurs de kans bieden feedback te krijgen van onze masterdocenten.

** PianoFest volgt de richtlijnen van de overheid wat betreft Covid-19 en vraagt daarom een geldige QR-code uit de Corona check app als onderdeel van het toegangsbewijs. Zonder geldige QR-code kunnen wij je helaas niet binnenlaten.

Spread the word

Heb je nog een buurman, nicht of baas die ook piano speelt? Verwijs haar / hem naar onze social media en website. Help ons mee om alle amateurpianisten van Nederland te bereiken!

Vorige events

PianoFest in de Bijlmer

Bijlmer Parktheater - 23 juni 2021

PianoFest is de Bijlmer ingedoken! Samen met het Bijlmer Parktheater in Amsterdam boden we, op woensdag 23 juni, 24 amateurpianisten de unieke kans om op te treden in de grote zaal op een prachtige concertvleugel. En er was meer: Elvis Ediagbonya gaf die dag een improvisatieworkshop.

TICKETS

Toegangskaarten voor publiek: €10,-
Je koopt een kaartje voor een blok van 2 uur. Er zijn twee blokken in de ochtend (klassiek) en twee blokken in de middag (pop, jazz, eigen composities). Per blok zijn er 6 mini-masterclasses.

Workshop "Speel vanuit je hart" door Elvis Ediagbonya: deelname is €25,-
Elvis Ediagbonya (zanger, pianist en dirigent) neemt je mee in de wereld van improvisatie en laat je zien hoe je jouw muzikale fantasie werkelijkheid kan laten worden. Wil jij je speelvrijheid vergroten? Wil je weten hoe het is om te improviseren en ben je niet bang voor een uitdaging? Dan is deze workshop voor jou! Veel ervaring, weinig ervaring? Je bent welkom!

Mini-masterclass door David Kuijken en Maartje Meijer: €60,-
Je speelt op een geweldige concertvleugel, krijgt feedback van een van deze topdocenten en een mooie videoregistratie van jouw optreden.

Over PianoFest in de Bijlmer

De amateurpianisten kunnen optreden in de grote zaal van het Bijlmerparktheater in Amsterdam op een prachtige Bösendorfer 290 Imperial, die ter beschikking is gesteld door Bol Piano´ s & Vleugels. Van beginner tot gevorderde, van jong tot oud, van klassieke of jazzmuziekliefhebbers tot de makers van eigen liedjes, alle amateurs zijn welkom. Je mag ook jezelf begeleiden of samenspelen met een maatje, alleen wel als je in ´één huishouden woont.

Je mag 20 minuten schitteren op het hoofdpodium: Je treedt 5 minuten op, dan krijg je een mini-masterclass van 10 minuten. Daarna speel je je repertoire nog eens. Van je laatste optreden wordt een videoregistratie gemaakt. Deze krijgt je na afloop toegestuurd samen met de audio van de masterclass.

De masterclasses worden gegeven door twee topdocenten David Kuyken (klassiek repertoire) in de ochtend (9.00-13.10 uur) en Maartje Meijer (eigen composities/jazz/pop/singer songwriter) in de middag (13.40-18.10 uur) van het Conservatorium van Amsterdam.

David Kuyken is hoofdvakdocent piano aan het Conservatorium van Amsterdam (CvA) en het Koninklijk Conservatorium Den Haag, studieleider toetsinstrumenten (CvA) en studieleider Sweelinck Academie, de nationale opleiding voor jong toptalent. Maartje Meijer is pianist, zangeres en componist en coördinator van het Junior Jazz College van het CvA.

PianoFest aan 't IJ

Muziekgebouw aan 't IJ - 4 & 10 juli 2020

In de anderhalvemetermaatschappij kunnen we nog even geen grote publieke events organiseren, dus richtten wij ons in 2020 op de optredens van amateurpianisten. Samen met het Muziekgebouw aan 't IJ boden we amateurpianisten de unieke kans om in juli 2020 op te treden op deze toplocatie. 


PianoFest aan 't IJ: een serie mini-masterclasses
54 amateurpianisten speelden hun 5-minutenrepertoire op een prachtige vleugel in de Grote Zaal. Direct na het optreden kregen ze op het podium mondelinge feedback van pianist David Kuyken, hoofdvakdocent piano aan het Conservatorium van Amsterdam en studieleider van de Sweelinck Academie. Er zijn er mooie videoregistraties gemaakt van de optredens door Peter Dobbinga van Klankenvanger.

Publiek
Er kon bij deze editie helaas geen publiek ontvangen worden. We hopen volgende events weer onze deuren te kunnen openen voor bezoekers.

Over David Kuyken
Hoofdvakdocent piano aan de Conservatoria te Amsterdam en Den Haag en artistiek adviseur van Stichting PianoFest. David Kuyken is een veelgevraagd jurylid en geeft regelmatig masterclasses in binnen- en buitenland. David Kuyken is een zeer veelzijdig pianist en heeft met verschillende orkesten gespeeld onder dirigenten als Comissiona, Montgomery, Haenchen, Lazarjev, Ros Marbá, Vedernikov, Vonk, Östmann, Brüggen en Spanjaard. Naast recitals gaf David Kuyken ook talloze kamermuziekconcerten samen met violisten Janine Jansen, Candida Thompson en Ilya Grubert.

Aanmelden nieuwsbrief
Blijf op de hoogte van de nieuwsberichten over het festival. Laat hier je emailadres achter:
logo
Designed and developed by Ilya. Pianofest © 2022